2013 m. kovo 9 d., šeštadienis

Thermae Boetfort - dar geresni spa malonumai šalia Briuselio
























Tuo, kad belgai moka virti alų, gaminti šokoladą, kepti vaflius, skrudinti bulvytes, konstruoti elektrinius traukinius, auginti cikorijas ir šparagus - tikriausiai, kad niekas neabejoja. Bet dar jie  (turiu mintyje belgus) labai neblogai išmano, kaip mėgautis vandens teikiamais malonumais. Nežinau, ar šitas mokėjimas paveldėtas iš Spa (turiu mintyje Spa miestelyje, Ardėnuose, įsikūrusį spa centrą), ar paslapčiomis išmoktas iš skandinavų, bet svarbiau tai, kad vos tik pervažiavęs Briuselio žiedą patenki į puikių puikiausią spa rojų. Na, gerai, gal šiek tiek persūdau - Olimpą.


Boetforte, pilko akmens pilaitėje įsikūrusios termos - nereali viečikė atsipūsti po darbų ar kaip reikiant perkrauti batereikes svaitgalį (įsitikinom tuo prieš porą savaičių su merginom besimėgaudamos šiluma ir aromatiniais potyriais). Viskas ko reikia yra čia: turkiškos, suomiškos, rusiškos, infraraudonųjų ir visų kitokių spindulių pirtys, atviri lauko baseinai ir burbulinės vonios pačiame pilaitės kieme. Šitai ypač nerealu tada, kai sutemsta ir nuogas tabaluodamasis baseine gali skaičiuoti užsižiebiančias žvaigždes ar paprasčiausiai spoksoti į apšviestus pilaitės bokštus ir bokštelius.

Taip pat čia veikia restoranėlis, kuriame susisupus į chalatą galima papietauti ir išgurkšnoti taurę putojančio. Galima atvykti visam savatgaliui ir apsistoti pilyje įrengtame viešbutyje.


Boetforto pranašumas prieš Grimbergeno termas tas, kad čia galima išsinuomoti privačias saunas, taip par Boetforto termos yra naujesnės, solidžiau įrengtos. Na, žinoma, šiek tiek ir brangesnės, bet jei užsiregistruosite naujienlaiškiui, gimtadienio proga gausite nemokamą įėjimą ir tris draugus galėsite pasiimti su savimi už 10 Eur (vietoje 27). Kuponą tikrai gausite - nes aš jau savo gavau ir ruošiuosi šį savaitgalį jį panaudoti drauge su Renata ir Ryčiu.

Sveikatinimo paketų meniu rasite čia.

Adresą ir kitą praktinę infromaciją - čia.

O šiek tiek istorijos apie pilaitę - čia.

P.S. Foto pasiskolintos iš interneto.

3 komentarai:

  1. O va matai, kiek daug gėrybių Briuselyje, man patiktų. Ypač norėčiau va dabar iškart. Kaip tik parsiradau po jogos ir muzikos seanso Filharmonijoje, tai labai ne pro šalį būtų ir koks vandens bei pirties seansas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. A jo, šitas tai tikras gėris, baisulingai geras ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip norėčiau dabar ten atsidurti :)

    AtsakytiPanaikinti