2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Belgiški vafliai iš Lježo ir iš Briuselio

Lježo vafliai (foto pasiskolinta iš http://www.eatthestreethawaii.com)
Man atrodo, kad Belgijoje kepamus, vietinių bei turistų baisiai mėgiamus vaflius pavadinti tiesiog "belgiškais" yra taip pat netikslu, kaip ir Lietuvoje kepamą duoną, pavadinti paprasčiausiai "lietuviška". O jei juoda? O jei rauginta? O jei balta? O jei plikyta? Tai taip ir su "belgiškais" vafliais. Ir nors galima atsidusėti, kad kiek šeimininkių - tiek ir "belgiškų" vaflių, tačiau ne visai taip.

Yra skiriamos dvi pagrindinės belgiškų vaflių rūšys: Briuselio ir Lježo vafliai. Pastarieji yra žinomiausi ir tikriausiai, kad populiausi mieliniai vafliai su įkeptais traškiais cukraus gabaliukais (mano mėgiamiausi). Lježo vafliai yra stori, sunkūs, drėgni ir visuomet netaisyklingos formos. Tuo tarpu bemieliai Briuselio vafliai yra lengvesni, puresni, taisyklingo stačiakampio formos. Purumo jiems suteikia gerai išplakti kiaušinių baltymai.

Ir vienų, ir kitokių vaflių galite paragauti Briuselio užkandinėse, kavinėse, nusipirkę kepyklėlėse ar iš dainuojančio autobusiuko :)

O štai ir skirtingų vaflių receptai: