2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Fotografijos kursai Briuselyje: Creatif Image

Paskutinės savaitės - nors persiplėšk - pilnos nepabaigtų darbų ir neįgyvendintų pažadų, kurie beatodairiškai graužia sąžinę ir neleidžia grįžti prie malonių užsiėmimų. Pavyzdžiui, kad ir fotografija. Kokia ironija! Pradėjau lankyti fotografijos kursus, o jau daugiau kaip dvi savaitės nė neturiu kada išsitraukti fotoaparato. Na, šį savaitgalį galėjau, bet su draugėm kalbėjomės iki užkimimo ir visiškos žodžių sausros. Tai kada gi fotografuoti? Žodžių ir jausmų neužfiksuosi. Na, gerai, galima, bet neapsakomai maloniau visame beatodairiškai dalyvauti, ar ne? Tačiau šįkart ne apie jausmus ir jų filosofiją, bet apie fotografijos kursus.


Joana surado ir mes tryse (Joana, Ramunė ir aš) užsirašėm į fotografo Michael'io Chia "Creatif Image" vedamus fotografijos kursus. Atvirai kalbant, fotografijos kursų Briusleyje - visa puokštė, tačiau pastarųjų privalumas - kursai ir kūrybinės dirbtuvės anglų kalba (o man dar ir kaimynystėje). Jau girdžiu Jus sakant, kad gi mokausi prancūzų klabą ir turėčiau pasirinkti savo naudai prancūziškus kursus. Gal ir galėčiau ar net turėčiau (būtų terminijos šokas ir iššūkis), bet gera kompanija dar svarbiau. Kaip Jurgos uošvis sako "Jei visi - tai visi".


2013 m. vasario 26 d., antradienis

Kovo 11-osios šventė Europos Parlamente

Nusprendžiau pasidalinti gautu kvietimu, nes gi būna kartais - lieki nepakviestas, lieki nepamatęs ar tiesiog neparangintas. O juo labiau, kad Belgijos Karalystėje gyvenančių lietuvių bendruomenei skirtų (prieinamų) tokių renginių tikrai nėra daug. Tad - puiki proga susiburti prie savo šalies vėliavos dar vieną kartą metuose - ne per sporto šventę, ar ne? :)

Norintys išgirsti Vilniaus mergaičių ir merginų choro "Liepaitės"repertuarą ir  susipažinti su akvarelistės Ramunės Kmieliauskaitės kūryba turėtų registruotis iki vasario 27 d. el. pašto adresu ieva.staniulyte [eta] europarl.europa.eu

Koncertas ir priėmimas vyks kovo 5 d. 18:30 Yehudi Menuhin salėje.

Šventę organizuoja EP narės Laimos Andrikienės biuras.

2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Musée des instruments de musique (MIM) - sekmadieninis pasivaikščiojimas


Žvilgterėjau į paskutinius įrašus ir net šyptelėjau - vieni muziejai ir prisiminimai apie šiltas vasaros  dienas. Taip jau gaunasi - kai oras šlapias ir nemalonus, o nosį iš namų iškišti norisi, tai kiši ją arba į kavinę, arba į muziejų, arba į koncertų salę (artba į svečius, jei kas pakviečia). Tai taip vieną sekmadienį tos smalsios nosys atvedė mus į Muzikos instrumentų muziejų. Įsikūrusį viename gražiausių pačiame gražiausiame Menų kalvos pastate, ant kurio stogo iki tol tebuvome gėrę kavą.


Gėda ir prisipažinti, kad panosėję buvusį muziejų apalankyti panūdau tik perskaičius Neringos pasakojimą apie tai, kaip jai ten patiko. Na, bet neveltui sakoma, kad kai bažnyčia arti, tai Dievas toli. Gryna teisybė.

2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Moteriški antradieniai: Musée de la Banque Nationale

Paskutinį antradienį su Indre ir Joana šniukštinėjom po Nacionalinio banko muziejų. Na, nepasakyčiau, kad mane jis būtų sužavėjęs - daugybė etikečių, skaitymo ir mažai čiupinėjimo, mažai interaktyvesnių užsiėmimų (jų reikia ne tik vaikams). Žinoma, ekspozicija moderni ir prieš kokius aštuonis ar net dešimt metų jis buvo oho, kokia naujoviška, tačiau šiandien, kai tokio tipo muziejai virsta intelektualia taktiline pramoga, banko muziejus jau tebėra vidutiniokas.